Bērnu horoskops. Kas vecākiem jāzina par savām atvasēm?

Auns

Kopš pašas dzimšanas pārliecinoši demonstrē, kurš ģimenē ir galvenais, – protams, viņš. Neļaus sevi barot ar to, kas viņam negaršo. Runāt un staigāt sāk agrāk par saviem vienaudžiem. Ar mazā Auna audzināšanu jāsāk nodarboties kopš dzimšanas, jo viņam ir ļoti valdonīgs raksturs. Visu izmēģina, tāpēc bieži savaino galvu un seju. Turklāt tas viņu neattur vēlreiz riskēt ar bīstamām lietām un priekšmetiem. Paaudzies Auns savus vecākus apdāvina ar kvēliem apskāvieniem un bučām.

Ja kāds mēģinās iebilst viņa darbībām, Auna rīcība nav paredzama. Taču acumirklīgo uzliesmojumu var pēc brīža nomainīt fantastisks smaids. Skolā viņi nav sevišķi uzcītīgi, lai gan ātri uztver un apgūst jauno mācību vielu.

Auniem ir bagāta fantāzija, viņi ir sapņotāji un sentimentālisti. Viņos plosās pretējas īpašības – naivums un skaudra realitāte. Tādējādi viņi visu laiku pārsteigs gan savus vecākus, gan klasesbiedrus, gan darbabiedrus, kolēģus un otrās pusītes vēlāk.

Kompānijās parasti viņi ir ideju ģeneratori un kurbulētāji. Kad viņus atraida, mazie Auni ar asarām acīs atskrien pie vecākiem un gaida žēlošanu, jo dzīvē vēl būs tik daudz nepatikšanu un rūpju.

Aunus kopš mazām dienām ir jāradina pie disciplīnas un pacietības, citādi dzīvē būs daudz problēmu.

Pēc iespējas ilgāk saglabājiet viņos ticību Ziemassvētku vecītim, jo ticības zudums var izraisīt cietsirdību bērnā. Ja bērnu audzināsiet pārlieku cietsirdīgi, viņš izaugs par nežēlīgu un nepacietīgu cilvēku. Tāpēc ir jāievēro stingrība ar mīlestību. Mazais ciest nevar pavēles, labprāt klausa sirsnīgiem lūgumiem. Bērnībā var bēgt no mājām.

Ļoti patīk grāmatas un tiecas pēc zināšanām, taču tajā pašā laikā var pilnīgi iztikt bez koledžas izglītības, jo ātri steidzas sākt pieaugušo dzīvi. Biežāk uzsveriet, kas viņā patīk, un viņš centīsies nedarīt to, kas jums nepatīk.

Lai atgūtu spēkus, Auniem ir daudz jāguļ un stingri jāievēro režīms.

Vērsis

Spītība un vēlme pastāvēt uz sava izpaužas jau kopš agrām dienām. Neparko neuzvilksiet viņam neiepatikušos apģērbu. Ja kaut kas nepatiks, sacels pamatīgu brēku. Taču spītība ir vienīgā negatīvā īpašība, kas piemīt šiem bērniem. Vērši ir apbrīnojami maigi un mīloši bērni. Bieži prasās klēpī un grib būt samīļoti.

Lielākoties visi ir labi attīstīti un ar labu veselību. Zēni aug ļoti vīrišķīgi, stipri, spēcīgi, savukārt meitenes – maigas, mīlīgas, kārtīgas. Lai gan dažām meitenēm patīk kauties un rāpties pa žogiem.

Jau no mazām dienām ir patstāvīgi, viņos agri izpaužas briedums un pieauguša cilvēka domāšana. Labi jūtas pieaugušo kompānijās.

Nav ieteicams uz viņiem izdarīt spiedienu, jo pārlieku bakstīti bērni izaug par īgniem un cietsirdīgiem pieaugušajiem. Galvenais visu darīt ar mīlestību. Nepaceliet uz viņiem savu balsi! Nekad nepavēliet kaut ko darīt! Visu var panākt ar mīļu sarunu un buču.

Vēršu emocionālajai attīstībai svarīga ir krāsa un skaņa. Spilgtas oranžsarkanas krāsas darīs viņu nemierīgu. Gaišzilās un rozā krāsas maigie toņi ir tieši piemēroti šiem bērniem.

Ieteicams no mazotnes mācīt dziedāt, jo daudziem ir talants mūzikā. Tāpat dzīvē noderēs zīmēšanas prasmes, pat ja Vērsis nekļūs par slavenu mākslinieku.

Skolā parasti viņi tiek slavēti un visai klasei likti par piemēru. Lielākoties visi Vērši ir kārtīgi un apzinīgi skolēni. Mācībās nav brīnumbērni, taču kārtīgi cenšas visu mācīto iegaumēt, tāpēc pārbaudes darbi viņiem nesagādā lielas raizes.

Sava spītīgā rakstura dēļ var sagādāt zināmas raizes pusaudža vecumā, taču viņi nekad neaizmirsīs jūsu dzimšanas dienu. Galvenais, vairāk dodiet viņiem maigumu un mīlestību, un viņi izauguši jums simtkārt to atmaksās.

Dvīņi

Ja jūsu ģimenē aug Dvīnis, jums ir jābūt gataviem desmit reižu aktīvākai rīcībai nekā ar citiem bērniem, citādi mazais izslīdēs no jūsu rokām. Rūpju un raižu būs tik, cik citiem ar diviem un pat trim bērniem.

Dvīņi ir neparasti kustīgi bērni, agri sāk runāt un staigāt. Turklāt viņiem kustību ātrums ir tāds, ka sāk likties, ka jums acīs jau dubultojas. Tikko notvērāt viņu aiz rokas, kad jau tūlīt mazais atrodas uz balkona un karājas pāri margām. Vienkārši kosmiski ātrumi.

Nav ieteicams mazuli likt sētiņā, jo viņam ir nepieciešama kustības brīvība.

Dvīņi var ātri nokaitināt pieaugušos ar savām fiksajām un saraustītajām kustībām. Taču jābūt pacietīgiem, jo tā ir Dvīņu būtība – ātri izdarīt divus trīs darbus, kamēr citi tikai vienu. Izauguši Dvīņi jūs iepriecinās ar jaunatklājumiem uzreiz vairākās sfērās. Dvīņiem ir daudz talantu.

Skolā visu ļoti ātri uztver un saprot, bez grūtībām tiek galā ar sarežģītiem uzdevumiem. Viņiem ļoti patīk kontaktēties ar vienaudžiem, jo bieži kļūst par līderiem.

Bieži vien Dvīņiem ir labi attīstītas abas rokas – viņi var vienlīdz labi rakstīt gan ar labo, gan ar kreiso roku. Pirksti viņiem ir slaidi un lokani, tāpēc nereti viņi kļūst par labiem ķirurgiem, zobārstiem vai pulksteņmeistariem. Lielākā daļa triku meistaru ir tieši Dvīņi.

Dvīņiem labi padodas mūzikas instrumentu spēle. Viņi lieliski atdarina cilvēkus. Spilgtās un labi attīstītās iztēles dēļ, kā arī izteiksmīgās valodas dēļ Dvīņi nereti tiek apvainoti melošanā. Viņiem no mazām dienām ir jāmāca atšķirt patiesību no jaukas un fantastiskas izdomas. Ar lielu vieglumu apgūst svešvalodas.

Pildot mājasdarbus, parasti mēdz ieslēgt radio, televizoru vai mūzikas atskaņotāju. Ja tas neietekmē atzīmes, iebilst nevajadzētu.

Par pārējām zodiaka zīmēm lasiet nākamajās lappusēs!