Nepieļauj šīs frāzes attiecībās, tās sagraus gan tevi, gan tavu otru pusīti.

Vārdi var sāpināt. Dažreiz tie nodara vairāk ļauna nekā fiziskas sāpes. Katrs pats droši vien zina, kā tas notiek, kad strīdā izceļas kaut kas tāds, ko patiesībā pat neiedomājāmies pateikt. Un varbūt drīz vien tiek aizmirsts pats strīda iemesls, bet šī nepatīkamā sajūta no neapdomīgi izmestiem vārdiem mūsos paliek uz ilgu laiku.


Tādi vārdi kā toksīni sagrauj uzticību un tuvību, kas ir attiecību pamatā.

1.”Ja tu tā domā, tad varbūt mums vajadzētu šķirties.”
Kopumā nekad nevajadzētu šantažēt šķiršanos vai piedāvāt to kā risinājumu savām problēmām. Ja jūs tā sakāt, jūs vienkārši devalvējat savas attiecības, it kā jums būtu vienalga, vai esat kopā vai nē.
Taču biežāk cilvēki to saka strīda pašā karstumā, pat ja viņi īsti nevēlas šķirties. Viņi vienkārši nevar atrisināt konfliktu un vairs nezina, ko darīt. Taču atšķirīgs viedoklis nepadara jūs nesaderīgus. Dažreiz jūs varat vienkārši nepiekrist otra viedoklim, un tas ir normāli.

2. ”Es tevi ienīstu.”
Tie ir ļoti spēcīgi vārdi, kas arī parasti tiek izrunāti vienkārši uz emocijām. Cilvēks, kurš tā pasaka, to nejūt, bet tas, kuram to saka, var tikt salauzts. Labāk tad ir teikt: “Es ienīstu, kad tā notiek.”

3.”Tas ir stulbi.”
Mums ir jāpieņem vienam otra atšķirības. Un atcerieties, ka dažas jūsu darbības un lēmumi jūsu partnerim var šķist neracionāli. Bet tāpēc jūs esat kopā, lai pieņemtu viens otru un atbalstītu, nevis nosodītu un kritizētu.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lappusē!