Kāpēc nepatika pret kaķiem ir avārijas signāls cilvēka dzīvē

Savādi, bet nav cilvēku, kas pret kaķiem izturētos vienaldzīgi. Protams, šos jaukos dzīvniekus var vai nu dievināt, vai arī neizturēt. Tomēr vai esat kādreiz domājuši par to, ko saka mīlestība pret kaķiem? Par visu jautājām pieredzējušam psihologam un jau esam gatavi sniegt atbildes arī saviem lasītājiem.

Mīlestība pret kaķiem

Parasti cilvēki, kas mīl kaķus, nevar izskaidrot savas pieķeršanās iemeslu. Un eksperti brīdina: ja jūtat nepatiku pret šiem dzīvniekiem, ir nopietns iemesls pievērst uzmanību savai garīgajai veselībai.

Pieredzējuši psihologi zina, ka mājas kaķis ir labākais enerģētiskās un emocionālās situācijas rādītājs ģimenē. Tāpēc, ja mājā valda harmonija un miers, mājdzīvnieks būs dzīvespriecīgs un vesels. Tomēr grūtos periodos kaķi var kļūt ļoti dusmīgi un agresīvi. Piemēram, kad ģimenes locekļi strīdas.

Tāpēc, ja pamanāt, ka jūsu mājdzīvnieka uzvedība ir mainījusies uz slikto pusi, jums vajadzētu padomāt par to, kādā ģimenes vidē dzīvojat. Kaķiem ir ļoti grūti, kad mājas saimnieki ir skandalozi. Tas pat var novest pie tā, ka mājdzīvnieka veselības stāvoklis ievērojami pasliktināsies. Starp citu, strīdu laikā kaķi nereti intuitīvi jūt, kuram ir taisnība, un nostājas viņa pusē, cenšoties viņu samīļot.

Tāpēc nav pārsteidzoši, ka kaķi ļoti labi izjūt mūsu emocijas. Pēc ekspertu domām, tie, kam nepatīk kaķi, visticamāk, izstaro negatīvas emocijas. Piemēram, lielākajai daļai cilvēku, kas cieš no dažādām atkarībām, piedzīvo finanšu krīzi vai ir smagi aizvainoti, nepatīk šie dzīvnieki. Kā arī tiem, kuri tika pakļauti fiziskai vai psiholoģiskai vardarbībai.

Tāpēc nepatika pret kaķiem var kļūt par psiholoģisku problēmu blakusreakciju. Patiešām, vairumā gadījumu cilvēkiem, kuri ir laimīgi un apmierināti ar savu dzīvi, ir spēcīga līdzjūtība pret šiem pūkainajiem kunkuļiem.